Aldes, uw partner voor ventilatie

Installatie en onderhoud van een ventilatiesysteem

Hoeveel kost een ventilatiesysteem?

De prijs van een ventilatie-installatie varieert sterk, afhankelijk van het type oplossing dat u installeert. Een ventilatiesysteem C is minder duur dan bijvoorbeeld een ventilatiesysteem D.

Er moet ook rekening worden gehouden met het gebouw waarin de installatie zal worden geplaatst. Naast de ventilatie-installatie als zodanig moet ook rekening worden gehouden met een budget voor luchtinlaten in de kaders voor een ventilatiesysteem C en een budget voor de dozen en verlaagde plafonds voor elk type ventatilatiesysteem.

installatie ventilatiesysteem

Installatie van een ventilatiesysteem

Installatie van een ventatilatiesysteem D

Een ventilatiesysteem C installeren

Als u een doe-het-zelver bent, kunt u een ventilatiesysteem C installeren. Aldes heeft zeer eenvoudige ventilatiesystemen ontworpen.

Meer weten


Een ventilatiesysteem D installeren

Onze ventilatiesysteem D zijn alleen verkrijgbaar voor professionele installateurs. Wilt u ze in uw huis installeren? Neem contact op met een professionele installateur.

Onderhoud van een ventilatiesysteem

Wat voor onderhoud heeft mijn ventilatiesysteem nodig?

De afzuiginsroosters (keuken, toiletten) moeten om de 6 maanden met zeepwater worden schoongemaakt. Om de 3 maanden moeten de luchttoevoerroosters (slaapkamers, woonkamer) worden afgestoft. Het is raadzaam om uw ventilatiesysteem om de 2 jaar te onderhouden.

Hoe vaak moet ik mijn filters vervangen?

De filters moeten om de 3 maanden worden schoongemaakt en elk jaar worden vervangen. Meer informatie over filters.