Aldes, uw partner voor ventilatie

De filters van een ventilatiesysteem D vervangen

Is uw huis uitgerust met een Aldes D-ventilatiesysteem? Het is dus belangrijk de filters regelmatig te vervangen om een perfecte werking van uw installatie te garanderen.

filters ventilatiesysteem D

Hoeveel filters heeft een D-ventilatiesysteem?

In het algemeen heeft een D-ventilatieoplossing 2 filters. Eén aan de afzuigzijde, om de lucht te filteren die van binnen uw huis komt, en één aan de toevoerzijde, om de lucht te filteren die van buiten uw huis komt. Het doel van de filters is tweeledig: zorgen voor gezondere lucht in uw huis en voorkomen dat de motor van uw ventilatie-eenheid verstopt raakt.

Reinig uw filters elke 3 maanden

Voordat u uw filters vervangt, raden wij u aan ze ongeveer elke 3 maanden te reinigen. Als u bijvoorbeeld allergisch bent voor pollen, reinig ze dan regelmatiger tijdens de periode waarin uw allergie het gevoeligst is.

Hoe maakt u uw filters schoon? Als u een compressor hebt, kunt u het beste lucht over het filter pulseren om de deeltjes te verwijderen. Als u er geen hebt, stofzuigt u gewoon uw filters. Wees voorzichtig, de filters zijn breekbaar, behandel ze voorzichtig.

Vervang uw filters elk jaar

De levensduur van een filter onder normale gebruiksomstandigheden is één jaar. Zodra deze periode is verstreken, is het noodzakelijk de filters van uw ventilatieoplossing te vervangen.

Vervangen van filters – Aldes InspirAIR Side

Vervangen van filters – Aldes InspirAIR TOP

In welke volgorde moeten de filters worden geplaatst?

De filters moeten altijd worden geplaatst van de minst beperkende naar de meest beperkende. Dat wil zeggen dat het altijd aan te bevelen is het filter dat de grootste moleculen tegenhoudt eerst te plaatsen en dan in opeenvolgende volgorde. De logica hierachter is dat de filters die de fijnste deeltjes tegenhouden, niet verstopt raken met deeltjes die door andere, goedkopere filters zouden kunnen worden tegengehouden, zodat hun levensduur wordt verlengd.

Welke filters zijn compatibel met mijn systeem?

Om de optimale werking van uw installatie te garanderen, gebruikt u best altijd Aldes filters voor uw Aldes D-ventitlatiesysteem. Weet u niet zeker welke filters u moet bestellen? Download onze filter selectie gids.

Waar kan ik mijn filters kopen?

De meeste van onze filters voor residentiële D-ventilatiesysteem zijn verkrijgbaar op www.brico.be

Kunt u uw filter niet vinden? Neem contact met ons op en wij zullen u graag helpen.

Aldes producten kopen