Aldes, uw partner voor ventilatie

Ventilatieroosters voor een ventilatiesysteem D

roosters voor een ventilatiesysteem D

Welk type rooster te gebruiken voor een ventilatiesysteem D?

Bij de installatie van een ventilatiesysteem D is het, net als bij een ventilatiesysteem C van essentieel belang ventilatieroosters te installeren. Bij een ventilatiesysteem D, zorgen deze roosters voor de toevoer van verse lucht in de droge ruimten (woonkamer, slaapkamer, kantoor) en voor de afvoer van de muffe lucht uit de natte ruimten (keuken, badkamer, wasruimte en WC). De ventilatieroosters zijn dus een essentieel onderdeel van het ventilatiesysteem.

Voor een ventilatiesysteem D adviseert Aldes alleen zelfregelende roosters te gebruiken, in tegenstelling tot een ventilatiesysteem C waarbij zowel zelfregelende als vochtgestuurde roosters kunnen worden gebruikt

De zelfregelende roosters zijn roosters met een vast maximaal luchtdebiet. Ze zullen de luchtstroom niet variëren, die zal worden aangepast dankzij de ventilatie-eenheid. Als u een nauwkeurige luchtstroom wilt garanderen, is het mogelijk een regelmodule in het kanaal te plaatsen, vóór de uitlaat. Deze module zal dan de gewenste luchtstroom doorlaten.

Kies voor ColorLINE, want een detail kan alles veranderen

Dans la conception d’une habitation, la place de l’esthétique est importante et la technique est souvent perçue comme une contrainte dans ce domaine. Que ne donnerait-on pas pour ne pas voir les grilles de ventilation dans le séjour ou dans la salle de bain design. C’est pourquoi Aldes a inventé la ColorLINE®. Cette grille de ventilation multicolore qui s’adapte à toutes vos installations et à la décoration intérieure.

De ColorLINE® is verkrijgbaar in 15 verschillende kleuren en is uitgerust met een personaliseerbare plaat om zich optimaal te integreren in uw interieur. De plaat is geschikt voor de 2 diameters (80mm en 125mm), waardoor er in het gebouw een homogeniteit is. Ze is in een klik te installeren aan het plafond of de muur. Voor een optimaal onderhoud van uw ventilatietoestel heeft de ColorLINE® twee demonteerbare onderdelen: een plaat in ABS en een plaatsteun met dubbel afgedicht koppelstuk in polypropyleen.

Aldes-ventilatierooster-ColorLine-15-kleuren

Dankzij Aldes kunt u uw creativiteit de vrije loop laten zonder u te bekommeren om de techniek..

Meer info over de ColorLine