Aldes, uw partner voor ventilatie

De ventilatiesysteem C (zelfregelend)

Wat is een ventilatiesysteem C?

De zelfregelende ventilatie of ventilatiesysteem C is een eenvoudig en goedkoop systeem om de luchtverversing te verzekeren. Hoewel het technisch minder efficiënt blijft dan vochtgestuurde ventilatie, behoudt het al zijn relevantie bij renovatie. De luchtverversing wordt constant en permanent in de woning gehouden. De luchtinlaten garanderen een constante toevoer van verse lucht, ongeacht de externe omstandigheden (wind, drukverschillen…). De muffe lucht wordt afgezogen ter hoogte van de afzuigeroosters.

ventilatie systeem c - zelfregelende ventilatie

Bij een zelfregelende ventilatie zijn de luchtdebieten van de motor, van de afzuigeenheden en van de luchtinlaten vast ingesteld. Het past zich niet automatisch aan de ventilatiebehoeften aan, zoals een vochtgestuurde ventilatiesysteem doet door de luchtstroom aan te passen aan de vochtigheidsgraad van elke kamer. In die zin is de zelfregulerende ventilatie een minder efficiënt systeem en alleen ontworpen voor renovatie.

De ventilatiesysteem C maakt echter 2 bedrijfssnelheden mogelijk om aan specifieke behoeften te voldoen (normale luchtstroom en maximale luchtstroom). Meestal wordt een schakelaar met 2 snelheden in de keuken (of zelfs in de hoofdbadkamer) geplaatst, zodat de gebruiker de afzuigluchtstroom kan verhogen tijdens een vervuilende activiteit.

De Aldes producten voor een ventilatiesysteem C

De ventilatiesysteem C : EasyHOME compact auto

Aldes-EasyHOME-Compact-Auto

Meer weten

De zelfregelende rooster van Aldes: ColorLine

Grille ventilation design Ventielrooster Aldes ColorLINE

Meer weten