Aldes, uw partner voor ventilatie

Roosters en ventielen voor een ventilatiesysteem C

Wat is het doel van een ventilatierooster voor een ventilatiesysteem C?

Met een ventilatiesysteem C voeren de ventilatieroosters de muffe of oververhitte binnenlucht af in de vochtige ruimten: badkamer, keuken, wasruimte en WC. Er zijn verschillende soorten ventilatieroosters: zelfregulerend, vochtgestuurd of met aanwezigheidsdetectie.

Roosters voor ventilatiesysteem C

Zelfregelende roosters, vochtgestuurde ventielen en ventielen met aanwezigheidsdetectie

Voor een ventilatiesysteem C, zijn er drie hoofdtypen ventilatieroosters: de zelfregelende roosters, de vochtgestuurde roosters en de aanwezigheidsdetectieroosters. Afhankelijk van het gekozen type systeem, C of C+, zullen de roosters worden aangepast.

De zelfregelende roosters zijn roosters met een vast maximaal luchtdebiet. Zij zullen de luchtstroom niet variƫren, deze zal worden aangepast dankzij de ventilatie-eenheid

De vochtgestuurde ventielen variƫren de luchtstroom naar gelang van de vochtigheidsgraad in een ruimte. Hoe hoger de vochtigheidsgraad is, hoe meer de klep opengaat om de luchtstroom te verhogen. Wanneer de vochtigheidsgraad aanvaardbaar is, zal de ontluchter automatisch sluiten.

De roosters met aanwezigheidsdetectie zorgen voor een hoger ventilatiedebiet wanneer een persoon in de kamer is. Als het toestel een timer heeft, wordt de hogere luchtstroom gedurende enige tijd gehandhaafd. Deze tijdvertraging kan worden aangepast aan de behoeften.

Ventilatieroosters van Aldes

Aldes Bahia Curve, de vochtgestuurde ventiel

Aldes-Bahai-Curve-S-bouche-hygroreglable

Meer weten