Aldes, uw partner voor ventilatie

Ventilatieroosters

Wat is het doel van een ventilatierooster?

De ventilatieroosters zorgen voor de noodzakelijke aanvoer van verse buitenlucht en voeren de muffe of oververhitte binnenlucht af. Er zijn verschillende soorten ventilatieroosters: zelfregulerend, vochtgevoelig of met aanwezigheidsdetectie.

ventilatieroosters

Zelfregelende roosters, vochtgestuurde ventielen en ventielen met aanwezigheidsdetectie

Er zijn drie hoofdtypen ventilatieroosters: de zelfregelende roosters, de vochtgestuurde roosters en de aanwezigheidsdetectieroosters.

De zelfregelende roosters zijn roosters met een vast maximaal luchtdebiet. Zij zullen de luchtstroom niet variƫren, deze zal worden aangepast dankzij de ventilatie-eenheid

De vochtgestuurde ventielen variƫren de luchtstroom naar gelang van de vochtigheidsgraad in een ruimte. Hoe hoger de vochtigheidsgraad is, hoe meer de klep opengaat om de luchtstroom te verhogen. Wanneer de vochtigheidsgraad aanvaardbaar is, zal de ontluchter automatisch sluiten.

De roosters met aanwezigheidsdetectie zorgen voor een hoger ventilatiedebiet wanneer een persoon in de kamer is. Als het toestel een timer heeft, wordt de hogere luchtstroom gedurende enige tijd gehandhaafd. Deze tijdvertraging kan worden aangepast aan de behoeften.

Ventilatieroosters van Aldes

Aldes ColorLine, de design zelfregelende rooster

Grille ventilation design Ventielrooster Aldes ColorLINE

Meer weten

Aldes Bahia Curve, de vochtgestuurde ventiel

Aldes-Bahai-Curve-S-bouche-hygroreglable

Meer weten