Aldes, uw partner voor ventilatie

Installatie van een ventilatiesysteem C

Hoe installeert u een ventilatiesysteem C van Aldes?

De installatie van een Aldes ventilatiesysteem C is zeer eenvoudig. Dankzij de pictogrammen die op het toestel zijn aangebracht, weet u direct hoe u uw toestel op uw leidingen moet aansluiten. Bovendien wordt de eenheid met slechts twee schroeven bevestigd en is zij voorzien van antivibratiebevestigingen om het akoestische comfort te garanderen.

  • Teken het schema van uw installatie op de plattegrond.
  • Bereid uw installatie voor: maak de plaatsen vrij, boor de nodige wanden en plafonds.
  • Bevestig uw toestel met 2 schroeven
  • Plaats uw buizen en bevestig ze.
  • Verbindt de verschillende leidingen met behulp van de pictogrammen die op de aftakkingen zijn getekend
  • Plaats de ventilatieroosters in de te ventileren ruimten. Plaats eventueel een mof in het kanaal om de uitlaat vast te zetten
  • Plaats uw luchtuitlaat: op een buitenmuur of op het dak
  • Controleer of al uw leidingen waterdicht zijn.
  • Sluit uw toestel elektrisch aan

Schema van de installatie van ventilatiesysteem C

Schema van de installatie van een ventilatiesysteem C
  1. C-systeem groep
  2. Afzuig ventilatierooster
  3. Bevestigingsbus voor de rooster
  4. Afzuigkanaal voor ventilatierooster met een diameter van 80 cm
  5. Afzuigkanaal voor ventilatierooster met een diameter van 125 cm
  6. Kanaal om de lucht naar buiten af te voeren
  7. Drukknop om de boost-modus te activeren (optie op zelfregulerende GMV)
  8. Dakkap (kan ook worden vervangen door een muraal rooster)

Enkele tips voor het installeren van de ventilatiesysteem C

Motoreenheid: Over het algemeen wordt de ventilatie-eenheid geïnstalleerd op zolder of in een verlaagd plafond. Als uw zolder niet geïsoleerd is, zullen de leidingen die er zijn, geïsoleerd moeten worden. Dit voorkomt condensvorming bij lage buitentemperaturen of wanneer de ventilatiesysteem stilstaat.

Positie van de luchtinlaten: Indien de kaders geen specifieke opening hebben, moeten de luchtinlaatroosters bij voorkeur in de muur of ter hoogte van de rolluikkasten (indien van toepassing) worden geplaatst. Dit beperkt de hoeveelheid koude lucht die binnenkomt. Het is ook mogelijk om de muur rechtstreeks naar buiten te doorboren. Anderzijds is het niet raadzaam de luchtinlaten in de openingen te boren.

Buizen: Voor zover mogelijk moet de lengte van de kanalen en de ellebogen worden beperkt. Daarna moet u de diffusors plaatsen en ze aansluiten op het netwerk. Daartoe wordt in het plafond geboord om toegang te krijgen tot het kanaal, vervolgens wordt de mof geplaatst en tenslotte de rooster.

Stroomonderbreker: Het is raadzaam een eigen elektrisch circuit te hebben (een stroomonderbreker), vooral als een klok is geïnstalleerd.

Houtverwarming en ventilatie: De ventilatiesysteem C is compatibel met alle houtverwarmingstoestellen, op voorwaarde dat de toestellen een specifieke luchtinlaat hebben (niet noodzakelijk rechtstreeks). In het geval van een systeem met natuurlijke trek (open haard of insert), kan het echter interessant zijn om een snij-inrichting in de ventilatiesysteem aan te brengen om de trek bij de ontsteking van de houtverwarming te vergemakkelijken.

Installatie door een professionneel: De installatie van een ventilatiesysteem C is toegankelijk voor een ervaren doe-het-zelver, maar kan niet worden geïmproviseerd. Als u niet over de vaardigheden of de tijd beschikt, neem dan contact op met een professionele installateur.

Hoeveel kost een ventilatiesysteem C?

De prijs van een ventilatie-installatie varieert naar gelang van het type oplossing dat u gaat installeren. Anderzijds is een ventilatiesysteem C minder duur dan een ventilatiesysteem D.

Er moet ook rekening worden gehouden met het gebouw waarin de installatie zal worden geplaatst. Naast de ventilatie-installatie als zodanig moet ook een budget voor ventilatieroosters in de raamkozijnen en een budget voor de dozen en verlaagde plafonds voor elk type ventilatie-installatie worden uitgetrokken.